Geslaagd aanbod voor Stichting Opmaat en SIMEA

Afgelopen week heeft Praat+teken twee keer aanbod mogen verzorgen om professionals kennis te laten maken met de specifieke mogelijkheden van Praat+teken, en met gespreksvoering met kinderen in bredere vorm.

Dinsdag namen leerkrachten en intern begeleiders van Stichting Opmaat in Tilburg deel aan een workshop in de prachtige Spoorzone in Tilburg. Later in dezelfde week was ik te gast op de landelijke conferentie van SIMEA in Lunteren, alwaar een enthousiast publiek kennismaakte met Praat+teken en actief aan de slag ging met de werkvorm Dobbelpraat+teken. 
Zo werd me werderom duidelijk dat volwassenen- net als kinderen - enthousiast worden door gebruik te maken van uitnodigende werkvormen en speelse, kleurrijke materialen. Met behulp van dobbelstenen, een vragenwijzer en -natuurlijk- tekenpapier en gekleurde stiften gingen deelnemers met een voor hen onbekende collega in gesprek om gespreksvaardigheden en het doorvragen te oefenen. Mooi hoe een handvol gekleurde dobbelstenen een energiek en waardevol gesprek kan uitlokken...

Publicatie: 18 april 2015