Verliesbegeleiding

Gedurende de opleiding Verlieskunde (HBO Drechtsteden, 2020/2021) is mijn kennis over omgaan met verlies en rouw uitgebreid en heb ik mijn coachings- en begeleidingsvaardigheden verder ontwikkeld. Als Verlieskundige combineer ik de opgedane kennis met coaching en begeleidingstechnieken om zowel kinderen als volwassenen te ondersteunen die een verlies hebben geleden.

Verlies verwijst hier niet alleen naar een afscheid door overlijden. Ook verlies van een baan, kinderwens, huwelijk, thuis of gezondheid kan veel impact hebben op ons leven. Omgaan met verlies hoort bij het leven en ieder van ons krijgt in enige vorm met verlies te maken.
Over het algemeen hebben we voldoende veerkracht om met verliessituaties om te gaan door inzet van onze eigen vaardigheden en met ondersteuning van de mensen om ons heen; de sociale omgeving. Het kan ook zijn dat het verlies je dermate uit balans brengt of heeft gebracht dat je graag ondersteund wordt in het vinden van een nieuw evenwicht.

Dan kan het helpend zijn om een aantal gesprekken te voeren met een verliesbegeleider om weer perspectief te vinden en de beweging richting toekomst te maken. De begeleiding helpt je om structuur in je levenservaringen te zien en leidt vaak tot nieuwe inzichten die je helpen om je beter te voelen en keuzes te maken voor de toekomst.

Met behulp van verschillende technieken kan ik je ondersteunen in dit proces van het onder ogen zien van je verlies, het afscheid nemen van de oude situatie en het doorgroeien naar de nieuwe situatie waarin je verdergaat zonder de persoon of hetgeen je verloren hebt.

Om te onderzoeken of ik iets voor je kan betekenen maak ik een eerste afspraak van ongeveer 30 minuten waarin je je situatie schetst en ik je vertel hoe ik werk. Dit gesprek is tevens bedoeld om kennis te maken en te bepalen of er een wederzijdse persoonlijke match is om een traject te  starten. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden.
Wanneer je graag door mij begeleid wilt worden plannen we een reeks van ongeveer 6 afspraken om samen te werken.

Werkwijze

Tijdens een eerste gesprek (van ongeveer 2 uur) onderzoeken we hoe je situatie is en wat je wilt verbeteren. Aan het eind van dit gesprek stel ik een begeleidingsovereenkomst op waarin praktische afspraken en de te bereiken verbetering staan beschreven.
Ook worden vervolgafspraken ingepland.
Ik maak tijdens gesprekken regelmatig gebruik van schematisch tekenen ter ondersteuning van wat we bespreken. Hiermee worden verbanden vaak duidelijk en kan inzicht worden vergroot. De locatie van de gesprekken wordt in overleg bepaald. Dit kan zijn in een praktijkruimte in Tilburg of omgeving, maar evengoed in het bos of een café. Het is maar net wat jij als coachee prettig vindt.
De totale duur van een traject wordt in samenspraak bepaald en kan in de loop van een traject naar behoefte worden verlengd.

Kosten

Kosten per gesprek €85,- inclusief BTW (duur gesprek ca 1,5 uur).
Mijn begeleiding wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.

Afspraak

Om een afspraak te maken kun je me bellen op 06- 40 31 98 66
Ik neem niet altijd op; vaak ben ik in gesprek :-) 
Spreek in dat geval zeker een bericht in met je naam en nummer, dan bel ik je snel terug.

Natuurlijk kun je ook een mailtje met je naam en nummer sturen naar Turn on JavaScript!, dan hoor je ook snel van me.